Hjärtedagen!






Helgen ska enligt den kommersiella Alla hjärtans dag gå i kärlekens tecken.
Om det är kärleken till en partner, vänner, syskon, föräldrar eller sin farmor spelar ingen roll.
Fast personligen tycker jag att ALLA helger, eller varför inte varje dag, ska gå i kärlekens tecken.
Vi är alldeles för bra på att ta saker och ting och varandra för givet.


Jag tjuvstartar hjärtedagen med detta inlägg för imorgon drar jag till landet med päron + Henke och sprider kärlek omkring mig bland familjen, moster & kusin. Och där finns inget internet. Inte ens en TV, så veckans deltävling får rattas in på radion eller ses på reprisen. Men det känns helt OK faktiskt. Trodde aldrig jag skulle säga det, men så är det! Man lär höra låtarna ett antal gånger ändå...
Ikväll ska jag baka bullar och ta med mig till landet för jag räknar med att det är soligt så vi kan fika i gasset vid hönshusväggen. Det är riktigt nice! En härlig långpromenad ner till havet hoppas jag också på. Lite bilder lär jag isåfall knäppa. Me like! :)
Ska bli skönt att komma dit, koppla av, umgås, äta & dricka gott och bara vara.



Hoppas ni alla får en underbar helg!

Puss, Kram & Love.

/Majset.





Genrep & lördagsmys.



I lördags drog hela melodifestivalcirkusen igågn och vi var där. Jag, Linda, Edvin & Stina satt bänkade på genrepet och var  förväntansfulla på de 8 nya låtar vi skulle få höra. Edde hade redan innan bestämt sig för att hejja på Scotts så med andra ord hade han redan bestämt sig för att inga andra låtar var bra redan innan. Scotts i all ära men dom faller mig inte riktigt i smaken. Stina var besviken för att glitterklänningen inte var med. (Glitterklänningen = Charlotte Perelli) Gullunge!
Jag & Linda konstaterade att ingen låt var någon höjdare. Lite trist men det var ändå trevligt att vara där. Och ingen bebis kom det heller, vilket känns bra. Den har fortfarande inte kommit men nu är det hög tid och den, tror faktiskt det blir en han, är mer än välkommen att entra världen!

Efter genrepet hämtade vi farmor som följde med oss hem till Skiffervägen där Jonas & pappa hade ordnat en brakmiddag. Skumpa till mingeldricka, skaldjurs-toast med hemmagjord räkröra, Mannerströms Fläskfilégryta med pressad potatis och Sorbetglass med frysta bär till dessert. Till detta gott vin, öl & likör. Det var såå mysigt!
Efter middagen satte vi oss mätta och belåtna till rätta framför TVn och såg melodifestivalen, en gång till...












Klockren!











Trevlig helg! :)







Onsdag, del 2.



Håll i hatten, två inlägg på samma dag! :-)



Glömde ju berätta om lördagen som jag tillbringade i Rävlanda, hemma hos Hanna & Daniel. Det var en trevlig tillställning. Daniel, som köpt sig en GPS för vildmarksliv, ville ut och gå en sträcka i skogslik terräng, i mörkret, med hjälp av sin GPS och pannlampa. Han lyckades lura med sig Hanna, Nanna, Sandra och Rikard. Själv avvaktade jag med detta äventyr tills nästa gång, så man med säkerhet vet att dom tog sig fram och hem. Jag, Josse och Oskar passade istället på att dricka vin, blondera håret på Jossan, förbereda maten och elda i badtunnan ute i trädgården som Daniel hyrt hem för detta ändamål. I 5 timmar var dom ute och gick i mörkret så under den tiden hann vi ju till och med provbada, innan dom kom hem för att snabbt hoppa i ett varmt bad. Det var helmysigt med badtunnan. Svinkallt i luften, mörkt ute och ju senare kvällen led blev det allt mer stjärnklart. Vi snackar ju ändå Januari, så kallt var det! Men i tunnan var det heeelt andra grader. Lite senare hittade även Alex och Rikard dit på en visit så även Rille fick sig ett bad.










Efter jobbet mötte jag upp Alex för dagens simtag. Har tidigare tyckt att simma är rena döden av tristess men efter att ha intalat mig att det är bra och att det gör bra så är det faktiskt rätt okej, vilket känns skönt, eftersom det är något jag vill kunna fortsätta med. Med motivation och lust för att träna som jag lyckats skaffa mig känns det helt underbart att vara igång.
Efter det åkte jag hem i snöyran. Alex hängde på och vi åt en nyttig och god kvällsmat. Så jag tänkte: Varför inte passa på att komma med ett kvällsmat-tips så här på kvällskvisten? (Taget ur GI-boken, så det måste ju vara super. Eller?)
Väldigt gott var det i alla fall... :-)






Knäckemacka med ägg&keso-röra, tomat, lite örtsalt och svartpeppar.

Turkisk yougurt med linfrön, solrosfrön, lite flytande honung toppat med några frysta bär.

MUMS!




Time for me to go to bed!

Sov gott. Dröm sött. Över och ut!


/M.







Onsdag, en dag mitt i veckan.



Efter att folk börjat undra om jag ska lägga ner bloggen eller om jag bara hade tänkt att "folk läser ju bara min blogg till helgen så jag kan ju återanvända samma inlägg "trevlig helg!" varje vecka så kan jag nu meddela med pompa och ståt att nej, nej, nej. Jag är kvar och det kommer förhoppningsvis att förbli så. Det är bara det att det finns lite annat att göra än att blogga ibland.

Idag är det onsdag. Och onsdag innebär lite skön träningsvärk från afrodansen igår. Men det är bara att bita ihop och göra sig redo för kvällens pass på Valhalla där jag ska simma med Alex ikväll. Vi startade förra veckan och kommer nu i minst 10 veckor framåt att tillsammans med alla andra i bassängen simma en gång i veckan. Yeei!

På lördag drar årets Melodifestival-cirkus igång och vad passar bättre än att starta kalaset i Göteborg?! Bänkade på genrepet i Scandinavium på lördag sitter jag, Linda, Edde & Stina. Ska bli hur kul som helst! Barnen kommer nog att älska det minst lika mycket som jag & Linda. Efter det är det melodifestivalfest hemma i Lindome där Jonas & gubbarna står för middagen. Bara inte Linda tänker föda barn mitt upp i allt på läktaren, mitt under en fabolous schlagerlåt. Vet inte om mina nerver klarar av det. Edvin, Stina, massa folk, hög musik och en förlossning på G. Men låt oss inte oroa oss för det nu.
Men det är nära nu. Kan bli nästa vecka, men om det går som vi önskar för Linda får bebisen själv välja när han/hon/den/det vill komma ut. Helst inte på lördag då... Flicka eller pojke. Det är frågan nu. Fast jag tror det blir en kille! :)



En del av en rolig konversation med Henke igår.

H: - vi ska kanske åka och kolla på en kattunge ikväll.
M: - Jasså?
H: - Mmm.. jag sa till mamma att jag saknar o ha en katt och det gjorde hon med så hon hade snackat med Pappa.
M: - Okej, va kul. Ska det bli en man eller kvinna den här gången?
H: - Jag vet inte. Men om det blir en man vill jag att den ska heta Hulken.
M: - Hulken? (Asgarv)
H: - Ja, det är ju svincoolt.
M: - Jo, visst. Men om det blir en kvinna då? Kan hon inte heta Törnrosa då?
H: - Det blir nkog en kille. Jag tycker Håkan hade varit coolt också.
M: - Håkan?? Töntigt.. Fast med lite eftertanke så är det ju lite småfräckt.



Om tre veckor cirkus flyttar Håkan in på Skiffervägen :-)


Nu MÅSTE jag ta tag i min arbetsdag.

Tack och hej. Över och ut.

/M.