Torsdag. 26 juli. Klockan är 08.21.

image47



Say no more.
:-)

Onsdag.

Onsdag. 07.07.18. Klockan är 14 minuter över 8.
Ännu en arbetsdag i ensamheten har börjat. Har ganska mycket som måste bli klart idag dock så tiden kommer nog att gå men det är just den här första halvtimmen som är lite seeeg. Tur det finns kaffe! :-)

Igår efter jobbet hade jag det roliga nöjet att få tvätta. Tvätt-tiden var min och det var ju lika bra och ta det. Solen sken och jag hade hellre varit ute men så blev det inte. Jag tvättade, (Vilket innebär ett jäkla spring upp och ner för trapporna eftersom man inte har nån hiss) bäddade rent, lagade mat och grejjade lite vid datorn. När klockan var fem i halv nio messar Alex och frågar om jag ska hänga på henne, Elinor och hennes kompis och bada i Delsjön. Jag blev sugen direkt och tänkte precis svara. Halv nio ringer hon. Här är det snabba svar som gäller! :-) Men efter en mikrokort funderare så bestämde vi oss. Tvätten skulle ju nästan vara klar i tumlaren så det passade ju kalas. Det var faktiskt ett riktigt skönt dopp. Trodde det skulle vara kallare, men icke! Efter doppet tog vi fram kaffetermosen som Alex hade med sig och jag plockade fram kexen. Var hemma igen vid halv elva så det blev en härlig kväll trots tvätt-tiden. Summernights - give me more of them!

Idag kommer mamsen och äter lunch med mig. Ska bli mycket trevligt!

Onsdag. 07.07.18. Klockan är 28 minuter över 8.
Over and out!

Semestern är slut för den här gången.

Tillbaka på jobbet är man sen en vecka tillbaka så nu när man är inne på den andra arbetsveckan känns det ändå OK. Det är dock rätt segt för här sitter jag heeeelt själv i tre lååånga veckor. A-C o Annelie är på semester och man märker att det är många med dem som har ledigt. Det är lugnt på telefonen, inkorgen i min mailbox fylls inte alls i den turbo som den brukar göra så här sitter jag och skriver av mig lite och dricker en kopp kaffe. 13 arbetsdagar till sen är det min tur för semester igen. Thank god!   

Som vi alla vet har ju solens strålar inte varit allt för många den här sommaren men igår var den bannemej framme och tänk vilken glädje dem där små strålarna kan ge en. Energin bara flödar och livet känns gött på nåt vis.

Igår var det fotboll i Munkebäck. Vi var åtta entusiastiska spelare och den ena var mer laddad än den andra. Herre jissus. Var helt slut men oj så kul vi hade. Och mål gjorde man också. Lyckan var oändlig. Haha!

Nä, nu måste jag börja gör mig förtjänt av lönen..
Vi hörs snart igen.

Puss!/M.

Semester - del 1, 2.0

Regn, regn, regn och lite mera regn skulle lätt kunna sammanfatta min första semester. Tråkigt att vädret har varit som det har varit men jag ska egentligen inte klaga. Jag har passat på att ta det lugnt, varva ner och bara njuta av dagarna. Har knappt kollat på klockan en en gång.

Semestern började lagom till Midsommar. På torsdagen, efter jobbet packade jag, Tobbe, Jessica & Ann oss in i bilen för att köra till Stefans sommarplace i Korpemåla, som ligger strax utanför Kalmar. Väl framme fanns redan Stefan och hans päron, Kalle, Robin, Karl och Bodin på plats. Årets midsommar blev helt enkelt suverän och det var en bra start på semestern. Svensk sommar, trevliga människor, go mat och dryck, fest och dans i ösregnet blandat med slappa dagar, bad, fotboll, boulle, badminton och brännboll och glada skratt under hela midsommarhelgen.



image43




Senare in på min första semestervecka åkte jag, Linda och kidsen ner till Boberg i Falkenberg för att slappa och ha det gott på landet. Vår plan var ju att få några härliga soldagar på Boberg Beach men så blev det inte. Ner till stranden kom vi och Stina & Edvin fick leka av sig medans jag och Linda drack kaffe men det var tröja på kan jag säga. Som det blåste! Det var härliga dagar trots att det blir intensivt med en 2-åring och en 4-åring men de impulsiva och spontana skratten man får av två små barn går inte att bli trött på. Älskar mina små godingar!


image38

image39

image40

Kolla in tröjan! :-)





Dagen efter midsommarafton, när hela Sverige var bakfullt, fyllde min kära vän Alexandra år så det firades en vecka efter hemma på altanen med go mat, vin och goda drinkar. Grattis Alex!



image45




I måndags fyllde mamma Filipsson år.
Det firades först med en drink hemma hos mig. Sen tog vi oss ner till Liseberg, där det var Allsång med Lotta. Mamma ville se Magnus Carlsson så vi alla gick dit för att sedan gå vidare till Avenyn och äta middag på restaurang LaGondola. Jag såg verkligen fram emot en mysig kväll med familjen och allsång kan ju vara trevligt. Det såg ju till och med ut som att det kunde bli uppehåll under kvällen. Pappa gick och köpte lilla åkhäftet. Han tyckte att jag, mamma och Rikard skulle åka Kanonen för den var ju sååå bra. Ska jag vara helt ärlig så har pappa Filipsson varit som ett barn sen han var på liseberg med sitt nya jobb och åkte den. Varje gång han har berättat om den (och det har väll hänt mer än en gång om man säger så) så glittrar det i ögonen på honom. Och vi skrattar lika ycket varje gång. Lille fassan... Men, jag måste hålla med min kära far om att den var fräck. Ett härligt sug i magen blev det och en glad kick fick man. Men den glada kicken höll inte så länge. Regnet kom och vi gick bort till pappa som hade fixat platser till allsången. Och nu regnade det! Jissus.. Där satt jag i en blå Liseberg-poncho som farsan köpt och regnet öste ner. Efter att Magnus och Sebastian sjungt gav vi upp. Vi var ordentligt blöta och det var två timmar kvar tills vi hade bord på restaurangen. Vad skulle vi göra?
Då kom jag med förslaget att köpa med mat hem till mig. Där kan vi ju sitta blöta som dränkta katter utan att det gör så mkt. Det är inte lika roligt på resturang. Och vin hade jag hemma så det fanns ju inget som saknades. Mamma var trots allt helnöjd med sin kväll och det är ju ändå det viktigaste. Grattis! :-)

Annars har jag mest tagit dagen som den kommit. I måndags kom Linn hem från HongKong så igår hälsade hon på mig och vi fikade, pratade, kollade på Allsång på Skansen (Det kan inte bli mycket mer svenskt än vad Allsång på Skansen är) Heja Anders! Eller inte... :-p

Idag är det onsdag. Och som vanligt så regnar det. Jag känner snart tårarna komma i tårkanalen om det inte slutar regna snart. Jag hoppas verkligen att min semester i augusti blir lite mer solig än vad det ha varit nu. Då är det Danmark en vecka och vem vet.. Kanske det blir en vecka till medelhavet!? :-)


image46




Let the sunshine in!

/M.