Jag vill bara säga...










Snart är det helg igen. Så himla skönt. Veckan har rusat förbi, precis som vanligt. Det har varit mycket jobb, Afrikansk Power Dance, vilket ledde till en dag med afrikansk träningsvärk, ..och nu minns jag inte mer.

Jag tycker att våren borde komma snart! Att vakna till snö för att sen traska hem i slask börjar bli ganska tröttsamt. Jag vill ha vår, sol, fågelkvitter, ljusa eftermiddagar/kvällar och fjärilar i magen...

I helgen blir det fest. I morgon, lördag, fyller Ek 25 och det ska firas med dunder och brak. Ikväll blir det desto lugnare. Let´s dance och film i sällskap av Malin som kommer hem till mig efter jobbet. Nice!

Nu ska jag ta tag i mina sista arbetstimmar för den här veckan. Lektimmen är slut.


Ha en underbar helg allesammans! Vi kanske ses ute i vimlet? :)


Puss!/Majset








Jag kan tyvärr inte svara på mail idag.




Tangentbordet är spärrat och musen är borta.... :-)








Tisdagshumor på hög nivå!





Afro Power Dance!








Humbala Humbala!
Nu så här dagen efter kan jag meddela att mitt Afro Power Dance-pass gick riktigt bra igår. Det var jobbigare än vad jag trodde men det är ju bara bra det för om man tränar vill man ju ta ut sig. Det var riktigt roligt, skön musik, bra instruktör och snygga moves. Ett tag kändes det som att man stod i djungeln bland monkies och lianer, dansandes till bongotrummorna i en härlig rytm.


Vårens temafest kanske ska bli afrikansk? :-)


Bio, mys & barndomsminnen.




Helgen är över och det är måndag. Igen. Har haft en rätt så lugn helg. Men väldigt trevlig.

I fredags kom Henke hem till mig. Vi käkade lite, hade djupa och roliga samtal, kollade på Let´s Dance och slappade. Helnice!

I lördags tog jag mig en sovmorgon. Lite längre än vad jag tänkt mig men det var skönt. Gick upp strax efter 11, drack lite kaffe, åt frulle och fixade mig i ordning för att sen möta upp en höggravid Linda för en stund i biomörkret.
Vi såg Changelling. En bra film. Hade nog lite för höga förväntningar men den är ändå helt klart sevärd. Även om den nog är lika bra hemma i TV-soffan.
Efter bion tog vi tåget hem till Lindome och familjen Olsson. Där hade Jonas fixat middag och jag busade med kidsen. Jonas imponerade som kock för kvällen. Synd man skulle köra bil hem. Det röda vinet som serverades till hade suttit fint! :)

I går morse blev jag väckt vid 9-tiden av Tess som sjung piggt och hurtigt i luren.. Själv kände jag mig mer eller mindre död men det var väll bara att gilla läget. Hade ju lovat att vara där till kl.11.00. Och så blev det. Vi tog en timmes promenad med en trött Alva som sov i vagnen och snackade om allt mellan himmel och jord. Efter det blev det en fika bestående av kaffe i saftkannan, (för Mikael hade slått sönder kaffekannan. Förlåt, men Haha!) bulle och en vacker, god och maffig muffins. En helt perfekt mysig söndagsfika.


Efter att ha röjt och städat lite hemma åkte jag ner till päronen för att lämna tillbaka bilen. Kom lagom till middagen så det var ju perfa. Sen var jag på väg hem men nej nej nej. Då har mamma fått ett ryck att "Nu ska det rensas och städas på vinden". 5 flyttkartonger stod i hallen och tre av dom var mina. Där i låg allt mellan himmel och jord. Det var som om hela barndomen svepte förbi och jissus, vi skrattade så vi fick tårar jag, Henke och mamma. Att läsa grejer som man skrev när man gick på lågstadiet är ju ändå helt underbart. I kartongerna hittade jag även bland annat min blockflöjt, (asgarv!!) gamla brev som jag sparat, en påse med "fräcka" suddgummin, ett penntroll och min dagbok som jag tydligen fick när jag fyllde 6 år. Det är nog min mest fyllda dagbok och jag någonsin haft. Och då hade jag inte ens börjat ettan! Jag har aldrig varit någon Bridget Jones när det gäller att skriva dagböcker. Jag hade även låtit andra skriva små hälsningar i den så det var med både skratt och tårar jag läste den. Människor som betytt mycket för mig och som inte längre finns kvar hade skrivit så det var otroligt roligt att hitta denna bok.
Nåväl.. Som ni kanske förstår blev man fast några timmar men efter ett ordentligt röj hade mina re flyttkartonger komprimerats till en halv. Så som ni kanske förstår var det även en hel del skit. Men guldkornen är sparade och jag är glad att mamma mer eller mindre inte lät mig åka hem förrän det var rensat. Många fina och roliga minnen dök upp och jag ler bara jag tänker på det. Henke, som också fick röja i sin, notera en kartong, hittade sitt gamla GameBoy. Lyckan som infann sig i hans ögon när det dessutom funkade var obetalbar. Och jag kan väll erkänna att en nostalgisk lycka infann sig även i mig.

Men som sagt, nu är det måndag. Igen. Och det innebär en ny vecka med nya utmaningar.
I morgon ska jag träna Afro Dance Aerobic. Har aldrig testat det passet innan så det ska bli spännande! :)

Nu tackar jag för mig för den här gången.


Över och ut.

God fortsättning...



...som man brukar säga.

Jag hoppas ni alla haft en mysig jul och ett festligt nyår!

Jag vet att vi redan är en vecka in i 2009 men jag har ju utlovat en summering av julen 2008 och bamdibidibidibidamdibidam - här kommer den!

Varsågoda, det är bara att scrolla vidare.....



Da´n före da´n. Och lite till...
Efter att man jobbat hjäl sig fram till dan före dopparedagen mötte jag upp pappa i stan. Vi gjorde de sista julklappsinköpen, tog en latte på ett fik där vi pustade ut en stund och snackade om allt och inget. Det var verkligen mysigt. Sen åkte jag med hem till Lindome där hela familjen var samlad för att klä granen, provsmaka skinkan, dricka lite glögg, rimma till julklapparna, slå in julklapparna... Det är egentligen en av de mysigaste kvällarna med familjen på året men som ni förstår är det ju inte bara att ligga på sofflocket, dricka sig varm och berusad på glögg och pilla sig i naveln. När jag var klar med allt mitt som skulle vara färdigt innan julafton var klockan över midnatt och jag däckade i sängen, skavfötters med Ricky.
Vaknade upp till julafton, med en känsla som inte alls är som när man var liten, men mysigt var det.
När alla i familjen pallrat sig upp, myste vi framför granen, delade ut julklappar och fikade. Det var många roliga rim på klapparna i år så man fick sig en hel del goa skratt på morgonkvisten.
Som alltid på jul skulle vi vara hos farbror Lars-Erik med familj och släkt vid 12-tiden så det var ju bara att platta till morgonfrisyren, som den här morgonen var väldigt lik Joey Tempest 80-tals kalluffs. Ja ni förstår ju, man tackar The Lord för att plattången existerar i vissa lägen. Lite makeup på det och iväg till tjocka släkten.
En riktigt trevlig tradition faktiskt! Glögg, julmat, snaps, drycker i alla dess former och glada släktingar. Stora som små, gamla som unga. Och så tomten förstås...
På kvällen var det julmys hemma hos föräldrarna där även farmor samt farbror Hans med familj är med. Mallan och Magnus kom även över. Trevligt, trevligt! I like X-mas! :-)












Lördagen innan julafton var det julfest, som numera blivit tradition, hemma hos mig. Det var en trevlig kväll i goda vänners lag med tomtegröt, julklappsutdelning, singstar och chokladleken :-)
(Tyvärr har jag inte lyckats få hem mina bilder från denna kväll än... men ni överlever nog ändå!? :))



Nyår firades hemma hos Tobbe & Jessica som tillsammans med Tess & Mikael fixat till ett mycket trevligt partaj. Vi var ett glatt gäng som åt gott, drack gott, tävlade i musik, charader och pictonary. Grymt roligt faktiskt! Får tacka än en gång för en trevlig kväll! ;-)








Efter nyår åkte jag och mina bröder ner en sväng till landet där våra föräldrar skulle tillbringa helgen. Vi for ner på fredagen och sen hem igen på lördag. Vi alla hade diverse olika planer för lördagen så det passade bra. Det var ett helt underbart väder på fredagen så jag och Henke tog oss en härligt vintrig långpromenad med Bella vid havet. Kunde ju inte låta bli att ta med mig kameran en dag som denna och en del goa bilder blev det allt.







Det börjar bli riktigt fint på landet nu i den stora renoveringen. Det är ju inte klart än men man kan börja se ljuset och hur det ska bli. Jag tror det blir kalas! Kaminen är iallafall äntligen på plats så en årstid som denna är det mysigt och nästan ett måste att den är i funktion att elda i. Mysigt, samtidigt som värmen infinner sig ganska så snabbt.


Mer än så här blir det inte på min summering av jul & nyår 2008/2009. Men det var väll inte så pjåkigt?