Påsk & Födelsedag




Påsken är förbi och likaså min födelsedag. Hade en supermysig helg på landet med familjen, släkt och vänner. Och vilket väder vi hade! Det kunde inte bli mycket bättre. Att vara ledig, kunna vara ute hela dagarna, grejja lite, dricka en öl eller två och umgås med människor man tycker om gör verkligen att man laddar om batteriet för en stund.











När vi var ute på en promenad under långfredagen störtade en stor fågel ner i marken några meter framför oss. Jag fattade inte vad som hände först. När vi närmade oss fick den några sista krafter och sprang vingligt ut på åkern några meter till innan den coola av helt och låg där med benen rätt upp i vädret. Kan inte låta bli att småskratta lite åt denna knasiga grej men så var det. Hoppas fågeln mår bra i himmlen!? Eller vart nu fåglar kommer förresten...? Åker dom från himlen till himlen eller vad? Bara en tanke som slog mig nu i skrivande stund.. Knasigt.






På påskafton vaknade jag upp till en skönsjungande kör bestående av 13 personer. Då alla inte höll sig tysta utanför rummet och min blåsa gjorde sig mer och mer påmind blev det till att sova räv när alla kom in. Det har nog aldrig suttit så många människor och fikat i detta lilla sovrum på landet som det gjorde denna morgon men det var riktigt mysigt. Senare på dagen kom Alex & Malin ner i Alex vrålåk till bil och in på tomten åker dom tutandes och med massa balkonger. Jag fick mig ett gott skratt av denna syn. Alex hade dessutom bakat en kladdaka dagen till ära som Malin dekorerat så fint på vägen ner i bilen. En stund senare kom även Olsson´s förbi och jag bjöd på fika. Tårta, bullar och brownies - baked by me! :-)







Veckan som gick efter påsk rusade på i en faslig takt som vanligt. Helgen startade jag med en AW på jobbet med lite skönt folk. Efter det mötte jag upp Alex och Ann för att fortsätta alkoholiseringen på min balkong.
Lördagen bestod av en slapp dag följt av Cissi´s 30-årsfest på kvällen.
En kanontrevlig fest, med nytt & trevligt folk, god mat & dryck och härlig stämning. 
Söndagen var en söndag med stort S. Vaknade sent, vilket var skönt och behövligt. Vaknade långsamt framför Tv´n och tog mig sen i kragen för att ge mig ut på en promenad. Tog vägen om affären också. Traskade hem och bakade bröd samt en äppelpaj som jag bjöd mamma & pappa på när dom kom hem. Vi planerade för vårens kommande fest som kommer bli såå grym! Men det är mer att fixa med än vad man tror när man får det svart på vitt och gästlistan är uppe i 65 pers. Men det är kul och jag längtar nästan lite nu. Men först åker jag till Paris. Närmare bestämt på fredag åker jag till Paris. Det ska bli grymt!!

Köpte mig förresten min efterlängtade systemkamera i veckan. Det blev en Nikon och den är helt suverän. Efter att ha kollat runt lite och fått rekommendationer på denna slog jag till. Fick dessutom mycket för pengarna då jag hade en finfin kontakt i en affär som sålde dessa leksaker. Me like! :)

Ett annat projekt jag har denna veckan innan jag drar söder ut är att lägga ut mitt trägolv på balkongen. Jag har kommit en bit på vägen men det krävs några småjusteringar och ett verktyg som klarar det och det har jag inte så det får nog bli nästa vecka när jag hunnit få tag på det. Det hade ju varit tråkigt om det blir så där halvfärdigt. Jag återkommer med bildbevis när det är klart. Förhoppningsvis snart.


Over and out!

Det blev visst ett långt inlägg idag. Så håll tillgodo! :)

Glad Påsk!








Vill passa på att önska er alla en Trevlig Påsk!
Själv drar jag ner till Morup imorgon för att fira påsk & födelsedag tillsammans med familj, släkt och vänner.

Kram på er alla!
/Majset

Tankspridd!



Idag har jag nog kammat hem första och största pris i tankspriddhet.

Jag åkte glad i hågen iväg för att inhandla lite saker inför helgen. Glad för att ha slutat lite tidigare. Glad för att vara lite långledig. Glad för att solen sken. Glad för musiken på stejjan i bilen. Glad för att en trevlig helg ligger framför mina fötter. Jag parkerade bilen i Mölndal centrum, gick och tog en biljett. Gick tillbaka för att lägga biljetten i rutan på bilen.
Står och drar i dörren, den går inte upp. Trycker på nyckeln för att låsa upp och tänker: Låste jag verkligen? Det händer inget. Dörren är fortfarande låst.
Tänker: Vaaafan nu då??
Inser: Shit, det är fel bil! Ooops.
Tittar mig lite diskret över axeln och hoppas att ingen har sett mig.

Jag finner inga ord för mig själv.